Crowdfundingsactie

Crowdfundingsactie

We zijn gestart!! Onze crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor ons initiatief. Er is 10.000 euro nodig om de klassieke Zetzemaschepen te kunnen onderhouden en te laten varen op de Friese meren. We doen graag een beroep om iedereen die de watersport een warm hart toedraagt een bijdrage te doen. We bieden interessante tegenprestaties voor donaties.

Huurt u of uw bedrijf een Zetzemaboot voor een week a 500 euro, dan ontvangt u als tegenprestatie een dinerbon voor 2 personen bij een hotel/restaurant in Friesland. Alle donaties zijn van harte welkom, we hebben ook een prachtige kalender en een leuke badeendenrace voor lagere bedragen.

Waarom deze actie? Zetzema was de eerste, grote, verhuurder van boten in Friesland. De klassieke zeilschepen lagen tussen 1932 en 1985 als verhuurvloot in Grou. De geklonken ijzeren vloot bestaat uit negen gaffelgetuigde zeiljachten, twee stalen BM’ers (Scholver en Mascotte) en twee rondvaartboten, Hinde en Najade. De schepen werden verhuurd door de ‘gegoede’ burger (meestal uit het westen des lands) om vakantie te vieren en dan een schip te huren met een zetschipper. De zetschippers waren “betufde” zeilers uit de skûtsjewereld en gingen mee op reis.

Hoe mooi om dit stukje Fries varend cultureel erfgoed te bewaren voor het nageslacht! Steunt u ons? Bezoek de website www.voorjebuurt.nl/zetzemazeilvloot