Voor het ‘Neiteam’

Voor het ‘Neiteam’

Vanaf mei van dit jaar vaart er een bijzondere vloot door Fryslan, de Zetzemavloot. Deze klassieke zeilschepen hebben tussen 1932 en 1985 als verhuurvloot in Grou gelegen. Zetzema was de eerste (grote) verhuurder in Friesland. De schepen werden verhuurd tegenover Hotel Oostergo in Grou.

Wij, echtpaar Ate Bouma en Marjan Faber proberen de vloot weer bij elkaar te krijgen, te restaureren en voor de Friezen als Fries varend cultureel erfgoed te bewaren voor het nageslacht (‘Het Neiteam’). Wij knappen de schepen met liefde op en willen deze schepen weer vanuit Grou verhuren aan particulieren en bedrijven. Naast reguliere (mid)week- en weekeind verhuur, verhuren we de schepen ook losse dagen met of zonder schipper.

Op dit moment hebben we vier schepen tot onze beschikking. Het restaureren van de schepen is een enorme klus geweest, die niet alleen alle energie vraagt, maar ook veel geld kost. Om de schepen voor de start van het vaarseizoen gereed te maken en de schepen helemaal op en top in orde te kunnen presenteren, zoeken ze financiële ondersteuning.Vanaf 18 november 2016 start een grote Crowdfundingsactie om deze droom te gaan verwezenlijken.